Bib events næste halve år

20160802_150652

Så er folderen “OPLEV” på gaden. Den fortæller om alt det spændende Gentofte Kommunes seks biblioteker tilbyder mellem Aug. – dec. 2016. Deri finder du også en masse aktiviteter, som jeg er med til at arrangere. Så har du lyst til at opleve Vangede Spilbibliotek, og sige hej, så er det et alle tiders tidspunkt!

20160802_17065320160802_17070120160802_17070720160802_170714

Jeg er primært med inde over:

 • eSport: Spilklub Tirsdage 2/8 – 13/12 kl 16.00- 18.00
 • Minecraft-mandag 29/8, 26/9, 31/10 & 28/11 kl 16.00-18.00
 • T.E.C.H. TEAM 1/10, 5/11 & 3/12 kl 12.00-14.00
 • DM i PONG (www.dmipong.dk) 24/9 kl 11.00-15.00
 • Spilloppemarked (især retro computer spil) 22/10 kl 11.00 – 15.00
 • Mario Kart Grand Prix 21/10 kl. 16.00-18.00
 • Nordisk Spildag 2016 19/11 kl 12.00-15.00
 • Super Perleplader 16/12 kl 16.00-18.00

Hjælper til med:

 • Fodboldfeber i spilbiblioteket 15/10 kl 11.00 – 13.00

Derudover laver jeg også

 • Pokémon Go tirsdage 16.30-17.30 (ved eSport)

 

Har sat en lille prik i Vangede Biblioteks børnekalender:

20160802_170923

20160802_170947

 

Sprælske tanker på året (Ren-skrevet tekst) af Niels Vagn.

Forord:

For en lille uge siden, gav Niels Vagn, på 86 år, sig tid til at fortælle om sit liv som barn under krigen. Siden den tid har Niels Vagn skrevet og publiceret. Tidligere på året læste jeg i hans bog og i dag gav jeg håndtryk, og lovning på, at følgende (og seneste tekst) bliver lagt ud på nettet via min hjemmeside.

Ordene er Niels Vagns, jeg har blot ren-skrevet dem.

 

 

2016

Sprælske tanker på året.

 

Kære allesammen.

Lad os sammen gå mod uvidenheden.

Kongehuset er sat op som et afgudsbillede, som fanatisk kristne tilbeder i tomhedens afguderi til det latterlige, en marionet for folket. En narresut for folket, som tror at det er vejen frem og frelse.

Kun tåber dyrker orden. Gud er død.

Hvad gør du for at gøre livet bedre for andre? Til glæde for menneskeheden har vi trods alt den gode kapitalisme og ved siden ad den den onde kapitalisme, som har grebet forstyrrende ind på denne sidste komet, vores klode. Menneskets grådighed og religiøse forstyrrelser har kun skabt ødelæggelser og had, krige og atter krige igennem hele menneskehedens tilværelse på denne blodige jord. De gode, de græder og de onde ler. Aldrig har den onde kapitalisme ødelagt så meget på vores klode. Takket være, at vi bliver styret af psykopater – åndelige middelmådigheder. Vampyrer af værste slags levende døde, som har gjort sig selv til menneskelige guder. Løgnere af værste slags mordere med blod på hænderne resten af deres usle liv.

Tænk at vi mennesker er tilskuere til denne talentløshed verden over, hvor den ene politiker overfuser den anden og bruger ordet idiot om hinanden. Der er ingen rigtig Gud til, kun menneskeskabte guder i al deres løgn og had mod anderledes tænkende mennesker.

Pas på vampyrerne de regerer denne verden.

Bort med folkekirken den bruger 22 mia. om året. Bort med kongehuset og forfængeligheden og det øsle forbrug. Jeg, Niels Vagn, siger tak for alt igennem 300 år. For jeg kender min Danmarkshistorie.

Mine tanker er trukket op som et anker – Godt nytår Niels Vagn.

Kongen var for mange år siden øverste myndighed for Danmarks kirker og det var straffbart ikke at gå i kirke dengang. Kongemagten sidder gratis på ejendomme som tilhører staten. Til en værdi på 40 milliarder og som staten, det er dig og mig, holder i pæn stand til tre milliarder om året.

Den herskende klasse lever i overflod. Man har hørt at det er 50 pengekonger der ejer Danmark.

Sangen får vinger og vinder over alt.

Træd ind i en verden af det guddommelig, og du vil kunne mærke det i kunsten. Du vil kunne høre det i musikken og i kærligheden, som går os til mennesker.

Jeg elsker den bevægelse som enhver musikalsk tone gør til en overvældende visuel følelsesmæssig oplevelse du ikke kan finde andre steder uden at rejse ind i dig selv.

Sang og musik er det der skal til for at redde denne verden. Musik, musik og atter sang og musik.

Dette skønne lands kaos, Danmark. Tilbage er magtens væsen og uvæsen. Gud bevare dem og dem der forlader Danmark.

Amen.
Fattig og tilfreds, er rig nok.
Stol på det?
Venlig hilsen
Niels Vagn.

 

P.S. Eftertryk tilladt.

2) Snakkemaskinerne har overtaget roret. Og det er bestemt ikke handlingens kvinder eller mænd.

3) Vi nærmer os afgrunden. Tak? Og finanskrisen er på vej. Tak for det, siger den kloge.

 

 

Seneste scannede klæde:

Sprælske tanker på året

 

Ny artikel i Villabyerne

Blipblop har fortrængt bøgerne i Vangede

Artikel i Villabyerne om Vangede (spil)bibliotek mandag den 18/4 2016

Link til online version:

http://gentofte.lokalavisen.dk/blipblop-har-fortraengt-boegerne-i-vangede-/Lokale-nyheder/20160418/artikler/704189400/1048

20160422_095825

 

 

Jeg er fastansat af Gentofte Bibliotekerne, til at opbygge og udvikle deres spilprofilVangede Spilbibliotek. Bibliotekerne arbejder blandt andet på at gå fra magasin til kulturhus. Kulturhuse som rummer en masse oplevelsestilbud, fri adgang for alle til lokalerne inden og udenfor betjent åbningstid og fortsat tilbyde en kæmpe liste af bøger, film, spil osv. som kan lånes med hjem eller bruges på stedet.

Det er især den sidste del, som jeg mener bliver bibliotekernes naturlige bro, fra traditionelt bibliotek til aktuelt kulturhus. Hjemlån bør altid være et privilegie, men samtidig, så kan spil meget mere, når det opleves i fællesskab. Spilkulturen er enorm social, både online og “in real life”. Det både ser og hører vi også, når folk deltager til EM i Tetris, spiller i Chassis Arcade, til diverse andre intertaktive spilevents og nu også på Vangede Spilbibliotek

Avisens artikel har en masse gode pointer, både fra borgerens side og med hensyn til den officielle tilbagemelding. Personligt kan jeg se begges som pointer, men grundet mit job som offentlig ansat på det omtalte bibliotek, så respekterer jeg den politik, at jeg ikke svarer tilbage, men lader ledelsen beslutte hvad der skal meldes ud. Jeg kan derfor ikke kommentere konkret på, hvad der er skrevet. Det har jeg ikke det store problem med, da ledelsen der ansat mig deler samme vision og forståelse.

Den offentlige udmelding, som er godkendt af Gentofte Bibliotekernes ledelse, formulerede jeg således på Vangede Spilbiblioteks Facebook Profil:

Vangede Spilbibliotek er et kulturhus der lyder af spil, har blinkende skærme der indbyder til oplevelse og i denne uge rummer vi også kritikken i Villabyernes avis. Vi imødekommer altid tanker og udvikler hele tiden på området. Håber vi sammen kan lave et interaktivt og levende bibliotek og kulturhus – I er i hvert fald velkomne alle sammen til at afprøve spilprofilen, låne bøger, låne film, låne spil, lege med elektroniske spil, lege med brætspil, spille kortspil, holde bogklubber, lydklubber, foredrag og i er velkomne til at læse dagens avis, kigge i vores store sektion med billedbøger, læse højt fra vores oplæsnings bøger og pege løs i vores pegebøger.

Kom gene forbi til en snak eller skriv os en mail, kommenter nedenfor eller ring. Vi er nysgerrige på dine tanker om vores spilbibliotek.

http://gentofte.lokalavisen.dk/…/20…/artikler/704189400/1048

 

Hvorfor vise fremfor at gemme?

Men hvorfor vælger jeg at lægge en artikel ud, som trækker den modsatte retning af hvor jeg er på vej hen? Det gør jeg, helt ærligt, fordi borgeren ønsker det samme som jeg. Hele pointen er at stedet er for alle og vinder på, at nogen tager medansvar. Vi ønsker et bibliotek, hvor vi kan være.

Men jeg lægger det også ud, fordi jeg mener at denne artikel, flettet sammen med spilmediets udvikling de næste år, viser situationen og mediets opstarts succes som andet end en selvfølge. Det er snart dagligt, at jeg får positiv opbakning fra borgere, men det er også vigtigt, at jeg lytter til dem som er kritiske i en anden retning end min. Og nogle gange, så tror jeg, at rosen, fællesskabet, spilleglæden, hyggen, ja, den enige kultur kan fylde så meget, at man må gå til avisen, for at blive hørt.

Det tager jeg som både et skulderklap og en løftet finger.

 

Afsluttende tak.

Forhåbentlig, så tager ingen det ilde op når jeg siger, at billederne, tekstens debat og de klargørende kommentarer, på mange måder vil vise hvad jeg arbejder med og hvor Spilbiblioteket er på vej hen. Det er ikke uden grund, at jeg bruger min fritid og private blog på at reklamere for indholdet, da jeg brænder, både som gamer, kulturformidler og privatperson, for spilmediet og ideen om kulturhuse. Det er ikke med sarkasme, at jeg gerne vil takke Villabyerne for artiklen, som jeg er sikker på, skaber mere opmærksomhed omkring bibliokets/bibliotekernes udvikling og hvordan vi har valgt at gøre på Vangede Spilbibliotek, Vangede Bygade 45, 2820 Gentofte. Du er velkommen forbi, det er et åbent bibliotek, din mening og high score står og venter.

DM i PONG

Udover EM i TETRIS har jeg besluttet mig for, at lave DM i PONG! Det bliver afholdt på Vangede Spilbibliotek til September og er gratis. Den præcise dato er stadig ukendt. Formatet er stadig også under udvikling, da jeg arbejder på EM i Tetris. Dog kan jeg afsløre at det afholdes i forbindelse med Golden Days Festival og deres 70er tema i år. Da Gentofte Bibliotekerne og Golden Days er bag projektet, behøver jeg umiddelbart ingen sponsorater og kan tilbyde hele eventet gratis (og mere til).

Glæd jer, jeg elsker i hvert fald selv PONG!

 

 

Flyeren er snart klar. dmipong

 

Arcade Now! – in English

For Danish/På dansk: Click here/klik her.

eight-classic-arcade-machines2

English description

My name is Chrisstoffer and I work at Vangede Games Library. I am also part owner of Chassis Arcade and the event coordinator of Tetris European Championship. This project is supported by Gentofte Bibliotekerne.
Let’s take the arcademachines back into play. I want a different spin on it. We see that simple arcade-like games like agar.io, online Tetris, Subway Surfers, Flappy Birds etc. are still fun and popular. We also see a growing interest in both online gaming like Mortal Kombat and Fifa. Furthermore, and surprisingly to some, we also see the online high score boards gaining more attention – new world records a set on old classics all the time.

Now I want the arcademachines, not just as a game mode, but as a game-feeling with its own platform to return. And I believe we can follow up on this boost of simple/casual game-success and the possibilities of the internet plus the fact that we have a unique gaming style and platform here which is placed in the public for everyone to experience and relate to.

 

These games are easy to understand but so hard to master. Games where you have to be in front of the physical machine, to play it and to prove and improve your skills. It is now possible to create an arcade game that remembers more than just a high score. It is possible to make an arcade game that saves what has happened while other people visited the machine and it is also possible to go online and visit other machines. Every machine can now be individual and unique and they can reach beyond the room they are placed in.

An example of an arcade game that could be made:

The are 10 physical machines placed around Denmark. The game is a racing game seen from above. You have to stay alive for as long as possible. Your car is green and so is the joystick you use and your buttons. Your area, the area this machine starts in, is a little green-ish too. Now every time a car crashes – it will be saved in the game. So the road is a bit different every time from all the wrecks around and all the trashed surroundings. You can also choose to visit the other arcade machines. Like visiting the blue one (blue joystick and blue buttons) and a more blue-ish area. That neighborhood will probably have more blue cars around and maybe a different high score.
This is just an example and is ready to be changed, chewed up, spit around and become something awesome.

Important for the game play:

 • The game has that “arcade feeling & easy to understand
 • The machine remembers earlier games and therefore is different every time.
 • The machines are linked together online and can only be played in front of a physical arcade machine

I have the connections to libraries, museum, real arcade and bars through my job at Vangede Games Library and network from Chassis Arcade. And I think I will make the machines in “IKEA”-style packages with education material (I am a trained folk school teacher so I can’t help it). In that way, every invited library and museum can make an event out of it. Building the machine, getting to know more about the arcade culture, the hardware, history of gaming, actively help taking the arcade scene to the next level – they can decorate the machine, personalize it and keep on playing on it and compete with the rest of Denmark.

 

Arcade is more than just a game mode in newer games, it is a platform of its own – but it needs to be out there.

Together with:

navnetraek-s-h_5 12079075_470719449774164_8321249064870294732_nlogo (1)efag
 

Good to remember:
Blågårdens Bibliotek: https://bibliotek.kk.dk/bibliotek/blaagaardens
Brandts Museum: http://brandts.dk
Byg Selv Arkademaskiner: http://bsam.dk
Chassis Arcade: http://www.chassisarcade.dk
Coding Pirates: https://codingpirates.dk
eFag.dk: http://www.efag.dk
Gladsaxe Bibliotekerne: https://gladbib.dk
ITU Jobbank: http://itu.jobbank.dk
Nordic Game Jam: http://nordicgamejam.org
Ruben Og Bobby: http://www.rubenogbobby.dk
The Shed: https://www.facebook.com/TheShedArcade
StormP: http://www.stormp.dk
Vangede Spilbibliotek: https://www.facebook.com/vangedespilbibliotek
Århus Hovedbibliotek: https://www.aakb.dk/bibliotek/hovedbiblioteket

Contact: CDP@gentofte.dk

Share: