efag.dk

e-fag

Sommerferien er slut og jeg fortsætter arbejdet med www.efag.dk.

Samarbejdet med SkolenMir på Vangede Spilbibliotek fortsætter også. Vi har stadig een lektion tilbage for at færdiggøre forløbet om de første 6 generationer. Planen er at fortsætte med flere generationer og snakke både nuværende generation og give et bud på fremtiden, gerne Augmented Reality og  Virtual Reality.

Herefter vil jeg snakke med holdet om andre emner, som de synes vi skal udvikle på. Det er også min ambition at kunne klargøre al materiale, så det giver mening at printe ud/trykke. På den måde er der informations materiale klar, til andre biblioteker, messer, klasser etc.

Link til Skolen Mir: http://skolenmir.dk/skolen-mir-har-indledt-et-samarbejde-med-vangede-bibliotek-om-at-lave-et-nyt-fag-kaldet-e-fag.html

Play OFF, T.E.C.H. TEAM & Konspirationsklubben

Play OFF (Fyn)

playOFF

1-3. september 2016 er Julian jeg på Mediemuseet hvor BIP BIP BAR hjælper til med at lave et retrospilsområde. Det er i samarbejde med Lise Kapper (Museumsinspektør/curator) & Mediemuseet/The Media Museum. Vi satser på at stille en masse retro/konsol lækkerier op og skifte spil løbende igennem festivallen. Nu må vi se, er der plads til alle spil på een gang, så er det også alle tiders. Julian og jeg er i Odense hele weekenden! De får en ekstra service, nu hvor det er Lise der har hentet os ind. Vi har tidligere arbejdet med Lise og ved hvilket super-samarbejde vi siger “ja” til.

Samtidig så får vi mulighed for at hente til empiri DATA ind til når vi skal lave Danmarks første Retrospilmesse i 2017.

Blah: Jeg kan ikke lade være med at bemærke, at der står VIDEOBAR. Husker tilbage til sidste år, hvor jeg følte mig heldig ved, at www.videobar.dk ikke var taget og jeg kunne bruge det til VIDEO VIDEO

 

T.E.C.H. TEAM og mere

20160815_152305 (1) 20160815_153217

Jeg har også nævnt det i opslaget http://chrisstoffer.com/?p=529 hvor der er billede fra OPLEV folderen. Men nu kommer der lige et ekstra pip omkring dette projekt. Helt tilfældigt så jeg nemlig, at billedet også havde fundet vej til Villabyerne. I opslaget “Masser af tilbud til både store og små” er Vangede Spilbibliotek og det arbejde jeg laver dér nævnt under “Digitale Vangede”. Der står lidt om at man kan prøve de klassiske computere og konsoller. Minecraft Mandag, som er sidste mandag i hver månede, er også nævnt, det er dagen hvor store og små kan komme og spille Minecraft og snakke med hinanden både inde i spillet i IRL. T.E.C.H. TEAM er vores nye “baby”. Deltager man i teamet om lørdagen, så kan man lege med gadgets og lære om den nye digitale verden ad den led. Navnet står for Teknologi, Elektronisk, Computere og Hygge.

 

Konspirationsklubben.

20160815_125414 20160815_150930

Det er faktisk en lidt sjovt historie, hvordan jeg fandt på dette. Det kom til mig i en drøm. Jeg havde fri fra mit daglige job, på Vangede Spilbibliotek, fredag, lørdag og søndag. Natten til lørdag drømte jeg, at jeg havde søsat en ny aktivitet i Vangede. Der kommer ret mange interessante gæster herude, og det sker, at jeg er så heldig, at de deler deres tanker om andet end bøger med mig. I drømmen havde vi lavet en hygge-klub, hvor vi løst og fast talte om alt det obskure og alt det, som man normalt tænker, at det umuligt er den historie, som de fleste har hørt. Men hvordan det skulle sættes ind i en biblioteksammenhæng, det havde jeg svært ved lige at vinkle. I drømmen så jeg bare, at det virkede og hvordan folk nød at dele deres tanker.

Natten til søndag, drømte jeg så, at jeg delte min ide med mine kollegaer. Her fortalte jeg dem, at bibliotekerne jo tilbyder (hvilket vi gør) lytteklubber, bogklubber og meget andet. Men vi har ingen snakkeklubber. Altså klubber, hvor hovedårsagen til at vi mødes, er at vi snakker sammen. Der er intet krav om lektier eller andet, men lysten til at snakke, og naturligvis forventningen til at holde et åbent sind i dialogen, der er faktorer som lægger til grund. Emnet var stadig det samme i drømmen, især fordi “konspirationer” lægger op til, at man kan referere til fakta og, ja, tanker. Alle kan være med.

Mandag morgen stod det mig klart, at biblioteket kunne tilbyde en snakkeklub og som arkiv/magasin også kunne tilbyde, at deltagerne kunne dykke endnu dybere ned i dagens emne, hvis de efterfølgende fandt det interessant. Hertil kommer bibliotekarens rolle, men det vil jeg ikke belemre nogen med nu.

Beskrivelsen af KONSPIRATIONSKLUBBEN lyder:

Velkommen til snakkeklubben, hvor alle er frie til at dele deres syn på denne skøre verden. Konspirationsklubben er åben for alle og skal ses som et muntert indslag der også byder de seriøse meninger velkomne. Vi mødes 1 gang om måneden på Vangede bibliotek hvor der vil være materialer klar til hjemlån efter hvert klubmøde.

Vi taler om det okkulte, alt det gemte og de tabuer som både tåler ny viden og en klub der forstår, at det er OK ikke at være enige, så længe alle får mulighed for at dele. Vi åbner op for tankeeksperimenter, der tillader smil og undren.

Du behøver ikke at have en masse viden på forhånd, bare du møder op med et åbent sind. For der kommer nye versioner af verden på bordet, når klubben dykker ned under overfladen og finder svar på det uforklarlige.

Klubben styres af klubbens egne deltagere, så har du lyst til at snakke om et emne der normalt ikke fanges af offentlighedens radar, så er det her, du skal gribe chancen. Der vil altid være en bibliotekar klar til at hjælpe dig med at finde materialer. Det er naturligvis ikke nødvendigt, at du selv styrer et klubmøde, men biblioteket vil gerne støtte op om, at gæsterne selv bruger lokalerne også.

Emner: 9/11, Illuminati, pyramiderne, UFOer, Loch ness, heksekunst, Bermuda-trekanten, spøgelser og genfærde.

Følg evt. udviklingen på www.konspirationsklubben.dk

Geek Guide, Shocktilstand doc og Pubcrawl.

geekguidelogo

Jeg har længe snakket med Bobby fra RubenogBobby om at lave en nødeguide som ligger rundt omkring i butikkerne. Altså en pamflet som man kan tage med, hvis man skal rundt omkring i København. Da Emi og jeg var i Stockholm savnede vi selv sådan en.

Så nu har jeg lavet en version 1 på dansk (som skal oversættes) og kaldt det for “geekguide” da jeg synes det ligger godt på tungen.

Link til download bliver: www.geekguide.dk

 

13453189_1132234256833991_1265512713_o

Derudover arbejder jeg på at få vist SHOCKTILSTAND på Gentoftegade Bibliotek. Ovenfor ser du udkastet til plakat som er lavet af Dex. Overdrevet fed “dokumentar” og super sej plakat synes jeg.

 

PIN PUB & ARCADE CRAWL

Dato: Lørdag i september
Hvis spillestederne er friske på ideen så regner jeg med ruten bliver:

Silverball Maniacs 14:00 – 16:00

Musiksmag 16:15 – 16:45

Ruben & Bobby 17:00 – 18:30

Blågårdens bibliotek/mad ?

Bip Bip Bar – 20:00 – 23:00

Voodoo Lounge 23:30 – 01:00

High Voltage 01:00 – 03:00

 

Prisforslag: 200 kroner for armbånd. Inkluderer credits til konkurrencerne på hele turen. Desværre ikke drikkelse, men hvert sted har mulighed for velkomstdrikkelse på husets regning og rabat til crawlerne. Det er første gang vi laver det og drt lykkedes kun ved et positivt samspil mellem alle parter; værende dig og stedet der lader dig spille.

Vi regner med at ligne pinball kugler når vi er færdige, så spil for sjov, fair play og lad os vise nattelivet at vi got skills og er game on, all night looooong.