Udviklingsretninger for Arkadeprojekt ved ansøgning af legat

 

Hvis der skal søges støtte til dette projekt, har jeg tænkt over nogle fokusområder, der kan optimere målet med projektet. Altså at lave et spil, som ikke bare er sjovt at spille, men som også lærer fra sig. Processen er sjov, interessant og samtidig meget sigende om placering, miljø og kultur.

 

Eksempel på rammen:

Spillets ramme er et landkort, hvor hver arkademaskine har sin egen sektion at råde over. Hver sektion af landkortet i spillet er altså tilkoblet sin egen fysiske maskine. Hele landkortet (altså alle sektioner) er connected i spillet. Via sin arkademaskine kan spilleren besøge andre dele af landkortet og dermed de andre arkademaskiner. Dvs. den grønne arkademaskine ejer måske den øverste del af landkortet, den røde arkademaskine ejer bunden af landkortet. Hvis grøn-spiller skal besøge nederste del af landkortet, skal spilleren besøge den røde arkademaskine og vil optræde på den røde arkademaskines skærm. Styringen sker i dette tilfælde via den grønne arkademaskine et andet sted i landet.

 

Programmøren i fokus

Arkadeprojektet er et elektronisk spil som i sidste ende skal stilles op rundt omkring i fysisk form. Derfor er forskellige miljøer en spændende faktor at arbejde med. Det kunne være spændende at se hvordan et spil ville blive udtrykt alt efter programmørenes alder, tilgang, ”sociale status?”, interesser, placering – i det hele taget miljø/kultur. Det er interessant hvad der skal bevæge sig på kortet og hvad der skal ske – det kan være helt op til spiludviklerne. Helt unge udviklere vil måske lave fantasimonstre og teenagere vil måske have noget med sociale relationer der er lidt mere virkelighedstro. Andre vil måske lave noget med en retro-feeling.

Dvs: Til dette forslag, er det programmørernes udtryk og valg der er i fokus – baseret på location.

 

Spilleren i fokus

Hvis vi ender med et team som udvikler hele spillet, så bliver det spændende at spilteste i forskellige miljøer. Husk på, at spillene får fysiske placeringer. Spillet kan designes så det tillader spilleren at vælge niveau af vold, humor, udfordring osv. Så kan vi se, hvilke steder i DK der vælger hvad (evt. hvilke aldersgrupper osv). Jeg er sikker på, at vi kan hive mange spændende data ud fra disse fysisk-opstillede spillemaskiner og lære om området ad den vej.

Dvs: Til dette forslag, er det spillernes valg som skaber spillets udtryk – baseret på location.