Ny artikel i Villabyerne

Blipblop har fortrængt bøgerne i Vangede

Artikel i Villabyerne om Vangede (spil)bibliotek mandag den 18/4 2016

Link til online version:

http://gentofte.lokalavisen.dk/blipblop-har-fortraengt-boegerne-i-vangede-/Lokale-nyheder/20160418/artikler/704189400/1048

20160422_095825

 

 

Jeg er fastansat af Gentofte Bibliotekerne, til at opbygge og udvikle deres spilprofilVangede Spilbibliotek. Bibliotekerne arbejder blandt andet på at gå fra magasin til kulturhus. Kulturhuse som rummer en masse oplevelsestilbud, fri adgang for alle til lokalerne inden og udenfor betjent åbningstid og fortsat tilbyde en kæmpe liste af bøger, film, spil osv. som kan lånes med hjem eller bruges på stedet.

Det er især den sidste del, som jeg mener bliver bibliotekernes naturlige bro, fra traditionelt bibliotek til aktuelt kulturhus. Hjemlån bør altid være et privilegie, men samtidig, så kan spil meget mere, når det opleves i fællesskab. Spilkulturen er enorm social, både online og “in real life”. Det både ser og hører vi også, når folk deltager til EM i Tetris, spiller i Chassis Arcade, til diverse andre intertaktive spilevents og nu også på Vangede Spilbibliotek

Avisens artikel har en masse gode pointer, både fra borgerens side og med hensyn til den officielle tilbagemelding. Personligt kan jeg se begges som pointer, men grundet mit job som offentlig ansat på det omtalte bibliotek, så respekterer jeg den politik, at jeg ikke svarer tilbage, men lader ledelsen beslutte hvad der skal meldes ud. Jeg kan derfor ikke kommentere konkret på, hvad der er skrevet. Det har jeg ikke det store problem med, da ledelsen der ansat mig deler samme vision og forståelse.

Den offentlige udmelding, som er godkendt af Gentofte Bibliotekernes ledelse, formulerede jeg således på Vangede Spilbiblioteks Facebook Profil:

Vangede Spilbibliotek er et kulturhus der lyder af spil, har blinkende skærme der indbyder til oplevelse og i denne uge rummer vi også kritikken i Villabyernes avis. Vi imødekommer altid tanker og udvikler hele tiden på området. Håber vi sammen kan lave et interaktivt og levende bibliotek og kulturhus – I er i hvert fald velkomne alle sammen til at afprøve spilprofilen, låne bøger, låne film, låne spil, lege med elektroniske spil, lege med brætspil, spille kortspil, holde bogklubber, lydklubber, foredrag og i er velkomne til at læse dagens avis, kigge i vores store sektion med billedbøger, læse højt fra vores oplæsnings bøger og pege løs i vores pegebøger.

Kom gene forbi til en snak eller skriv os en mail, kommenter nedenfor eller ring. Vi er nysgerrige på dine tanker om vores spilbibliotek.

http://gentofte.lokalavisen.dk/…/20…/artikler/704189400/1048

 

Hvorfor vise fremfor at gemme?

Men hvorfor vælger jeg at lægge en artikel ud, som trækker den modsatte retning af hvor jeg er på vej hen? Det gør jeg, helt ærligt, fordi borgeren ønsker det samme som jeg. Hele pointen er at stedet er for alle og vinder på, at nogen tager medansvar. Vi ønsker et bibliotek, hvor vi kan være.

Men jeg lægger det også ud, fordi jeg mener at denne artikel, flettet sammen med spilmediets udvikling de næste år, viser situationen og mediets opstarts succes som andet end en selvfølge. Det er snart dagligt, at jeg får positiv opbakning fra borgere, men det er også vigtigt, at jeg lytter til dem som er kritiske i en anden retning end min. Og nogle gange, så tror jeg, at rosen, fællesskabet, spilleglæden, hyggen, ja, den enige kultur kan fylde så meget, at man må gå til avisen, for at blive hørt.

Det tager jeg som både et skulderklap og en løftet finger.

 

Afsluttende tak.

Forhåbentlig, så tager ingen det ilde op når jeg siger, at billederne, tekstens debat og de klargørende kommentarer, på mange måder vil vise hvad jeg arbejder med og hvor Spilbiblioteket er på vej hen. Det er ikke uden grund, at jeg bruger min fritid og private blog på at reklamere for indholdet, da jeg brænder, både som gamer, kulturformidler og privatperson, for spilmediet og ideen om kulturhuse. Det er ikke med sarkasme, at jeg gerne vil takke Villabyerne for artiklen, som jeg er sikker på, skaber mere opmærksomhed omkring bibliokets/bibliotekernes udvikling og hvordan vi har valgt at gøre på Vangede Spilbibliotek, Vangede Bygade 45, 2820 Gentofte. Du er velkommen forbi, det er et åbent bibliotek, din mening og high score står og venter.