Vedr. spilkultur i Vangede

dmipong 12719541_10154024663109255_3398158084373727001_o20160603_083742 20160603_150339

Min strategi for næste sæson hos Vangede Spilbibliotek er at køre den sikre vej med lidt ekstra guf til turen. Nu har jeg haft muligheden for at afprøve forskellige områder af spilkulturen, især retro overfor nyeste konsol generation og jeg har haft mulighed for at afprøve køb/salg og spilevents. Jeg mangler nyere PC gaming, men det kommer.

Den sikre vej for biblioteket her i Vangede er også inspireret af forskellige møder med bibliotikarer fra hele landet og hvad jeg selv har oplevet on the spot. Med “sikkert” mener jeg events, som har besøgsgaranti og “klubber” som har fast deltagelse.

Jeg har angivet mål for forventning af deltagerantal. Antallet af deltagere er dog ikke lig med vigtigheden af eventet.

 

Jeg spår at følgende bliver en succes til næste sæson:

Spilloppemarkedet (Mål: Min. 200)

  • Sidst var der over 100. Det næste marked er delt på FB og efter opslaget har været delt 1 dag er stats:

spilloppe

og stigende hvert kvarter.

Link: https://www.facebook.com/events/774516162650481/

 

eSport (start 6 snart 20 fast)

vangedeesport

Denne er stadig tricky og en wild horse, men tror på det. Jeg må skaffe 4 gamer PCere – på en eller anden måde. Er sikret 2, men med 4 kan vi køre hold som en del af spilleklubben. Tror jeg skal fysisk ud til skolerne og klubberne.

– er ikke i tvivl om, at eSport bliver kæmpe meget snart!

 

Minecraft Mandag (10-20 fast én gang om måneden)

Der er stadig stor interesse for Minecraft og med inspiration fra Århus bibliotek, har vi valgt at lave det som fast event. Vores tilgang er hygge. Ren spilleglæde. Nettet og siddepladser tillader max 20 deltagere ad gangen.

Link: https://www.facebook.com/events/1271640712865024

 

Spilleklubben (ca 25 fast)

20160603_083736 20160603_090330

Vi retter konceptet til og blander elektroniske videospil med brætspil. På den måde får vi gang i en masse forskellige aktiviteter og kan fx bedre anbefale større brætspilsevents og eSport turneringer – når der er et publikum. Klubben er meget afhængig af stemningen, men jeg vil give den en skalde og gøre det hyggeligt og aktivt.

 

DM i PONG (ca. 30)

I forbindelse med Golden Days Festival afholder jeg DM i PONG i Vangede og har indgået samarbejde med Herlev Bibliotek. Igen, det er et sats, men jeg har lagt det op til, at jeg må hente donationer (konsollerne) fra retro gaming communitiet – hvorfor jeg tror på, at den opbakning smitter af og spreder ordet. Samtidig er PONG et vigtigt spil rent spilhistorisk!

Link: www.dmipong.dk

 

MarioKart Grand Prix (10-20)

Der er en ret hardcore MarioKart scene i KBH. Svært at sige hvor mange der dukker op, men jeg VED der dukker nogen op. Det kan jeg bygge på. Blågårdens bibliotek har haft succes med arrangementet og jeg ved at Bobby fra Ruben & Bobby har en masse erfaring jeg vil spørge ind til.

 

Mere:

Jeg har flere ideer til events/hold som jeg regner med at enten få sat i værks eller som er under udarbejdelse.

  • T.E.C.H. TEAM – vi leger med gadgets og lærer om dem ad den vej. Sådan lærer de nye generationer teknologien.
  • Coding Pirates – det lader til at være sagen.
  • eFag / der blev ikke givet støtte til valgfag. Men jeg finder en vej.
  • Manga – Vi bør lave noget japansk-inspireret con. Det kan blive stort!
  • Fighting turnering: Der er en stor gaming scene inden for Smash, Street Fighter, Tekken og Mortal Kombat. Men om de vil mødes, det prøver jeg i første omgang at finde ud