Nordic Game Day – Arbejdsgruppen

Nordic Game Day den 19. norvember 2016, er en dag, hvor Nordens biblioteker sætter fokus på spil og afholder både individuelle konkurrencer samt een stor fælles konkurrence. I år gribes det lidt anderledes an og eventet ikke er så centralstyret som hidtil. I Danmark er der nedsat en arbejdsgruppe, og den arbejdsgruppe er jeg med i. Det er spændende arbejde og det giver mig mulighed for at sætte fokus på spillenes rolle på bibliotekerne, lære af mine kollegaers erfaringer, tanker og kigge ind ad og se på mit arbejde indtil nu og mine ambitioner lokalt og nationalt. Det giver et utroligt klart billede af, hvordan de danske biblioteker (også) har kompetente ansatte og hvordan vi kan opnå resultater for få midler.

untitled

Arbejdsgruppen består af:

  • Kristian Jessen – Aalborg Bibliotekerne
  • Chrisstoffer Daniel Paluszewski – Vangede Spilbibliotek & Bip Bip Bar
  • Sonny Hansen Vigerslev Bibliotek, Copenhagen Fab Lab, FabSchool & FabCreation, GeekCore, Kir SuperLab & afdelingskaptajn i Coding Pirates
  • Steen Nielsen Børnebibliotekar og Gamebrarian på Dokk1 i Aarhus.
  • Lone Munkeberg – Projektleder i Medierådet for Børn & Unge og dansk koordinator af Nordic Game Day 2016.

Min profil lyder:

Mit navn er Chrisstoffer og jeg har firkantede øjne. Til hverdag arbejder jeg med at udvikle
spilprofilen hos Vangede Spilbibliotek, hvor vi spiller på alt lige fra de klassiske 8bit spil til de nye gaming og eSports titler. Jeg er en af hovedklodserne som afvikler Europamesterskaberne i Tetris i Danmark og sætter liv til endnu en tidlig klassiker, når der afvikles DM i PONG, i Vangede. Spilleglæde er livsglæde og der går ikke én dag, uden jeg trykker på knapper og prøver at sprede det interaktive medie. Udover mit job som kulturformidler på Vangede Spilbibliotek, så er jeg også én af de to bedste venner, som har startet Bip Bip Bar på Nørrebro, hvor vi sætter highscores på de super coole arkade maskiner og pinball/flippermaskiner.
CDP@gentofte.dk

Arbejde:

Blog: Pt. er jeg i gang med at skrive en blog som lægges ud på den danske sektion af Nordic Game Day’s hjemmeside: https://nordicgameday.wordpress.com/category/denmark. Bloggen vil omhandle konkurrencer og fungere som et inspirationsoplæg. Det vil bygge på min erfaring med afholdelse af konkurrencer både på biblioteket og med Tetris, Pong mm. Oplægget kommer med ideer til, hvad man kan gøre ifht. konkurrencer på Nordic Game Day (herunder deltagelse i den nordiske konkurrence).

Møder: Derudover har jeg deltaget i møde(r) hvor vi ide-udviklede og arbejdsgruppen snakkede erfaringer fra tidligere år med eventet. Det har været enormt spændende at indgå i et samarbejde med andre, som også har ambitioner for spil på bibliotekerne. Samtidig kan jeg varmt anbefale et samarbejde med de involverede, da de reelt bygger deres udtalelser på erfaring, interesse og research/kurser etc. De er offentlige ansatte og sidder klar til/med spændende aktiviteter.

Webinar: Sidst men ikke mindst, så var jeg en af foredragsholderne på “Webinar: Game on – spilformidling i biblioteker” sammen med Lone Munkeberg og Thomas Vigild. Lone forklarede om Nordic Game Day, Thomas var primært rundt om de mange muligheder med brætspil, havde anbefalinger og forklarede hvordan bibliotekerne/institutioner kan sætte fokus på denne type af spil. Mit oplæg handlede om mediediskrimination og hvordan spil ikke bliver repræsenteret på lige fod med de andre medier på bibliotekerne, den manglende forståelse for hvordan spil udtrykkes, Vangede Spilbiblioteks 1-årige udvikling, hvordan man selv kan komme igang med at opbygge unikke spilbiblioteker, samt et bud på, hvordan fremtiden ser ud, når spil ikke længere lånes i fysisk form.

14344157_10154659156939255_6015710674116690194_n

Jeg er ikke klar over hvornår dette webinar er cleared mht. copyright osv. men der er afviklet og bliver lagt online. Se evt. mere på: http://bf.dk/ArrangementerOgNetvaerk/Arrangementer/FindArrangementer/216182 (er siden nede/slettet, så se linket her)

Links:

I samarbejde med:

logo-text spildag

download navnetraek-s-h_5